Nem is tudom hol kezdjem. Rengeteg minden történik itt velem...

Mondjuk vegyük először a közlekedést. Az még hagyján, hogy bal oldalon közlekednek, de mindenki megy össze-vissza, rendszerint indexelés nélkül. Egy kereszteződésben van vagy 6 lámpád, győzd követni, hogy most melyiket nézd. Nincs zebra, csak két vonal van felfestve a gyalogosoknak...meg kell nyomni a gombot, amit meg is tesznek, bár utána simán átcsattognak a piroson, ha épp nem jön autó. :) Nagy kék-sárga emeletes buszok vannak, ami csak akkor áll meg a megállóba (ha nincs leszálló), ha leinted. Van még 2 villamos is, amit itt Luas-nak hívnak. A parkolás még rosszabb, mint Magyarországon, mert itt tényleg szűkek a helyek és általában csak tolatva érdemes beállni, mert össze-vissza képesek parkolni. Ennyi taxit még életemben összesen nem láttam, mint itt egy hét alatt. 

Nézzük a kaját: Gyorséttermek minden mennyiségben, van választék bőven. A boltban szinte mindent megkapsz félkészen. Nem menő itt főzni, inkább az a vasárnapi program, hogy a család elmegy a bevásárlóközpontba és bezabálnak mondjuk egy Mekibe, Pizza Hutba, Burger Kingbe, KFC-be vagy még sorolhatnám. 

A legdurvább dolog amit itt láttam, hogy a gyerekeket képesek pórázon vezetni. (wtf?) Az 5-6 éves gyerekeket babakocsiba tolják, nehogy mozogjon már az a szerencsétlen gyerek kicsit. A fiatal lányok képesek a városban pizsamában és papucsban sétálgatni. Nagy divat itt a futás...5 fokban rövidnadrágban. Én itt kb egy Michelin gumiemberkére hasonlítok, mert pulcsi, kabát, sapka, sál, kesztyű és én fagyok meg, ha szembe jön velem valaki pólóba a 6-8 fokba és nyalja a fagylaltot, mert hát ugye az kell télen. :)

Érdekes dolgok vannak itt, amit nehéz megszokni, például a közlekedés vagy fordítva vannak a villanykapcsolók, a pizzán alul van a sajt. A Tescoban van olyan pénztár, ahol te húzhatod le az árut (mondjuk ez elég menő). Chipset adnak a szendvicshez. Imádják a sültkrumplit, majdnem mindenhez képesek azt enni. Tejjel isszák a teát. És nem ettél még igazán szart, ha nem kóstoltad meg a sós-ecetes chipset. Nagyon szép zöld fű van errefelé, még a város közepén is parkok vannak, ahol állatok is rohangálnak. Az autópálya mellett esténként nyulak szaladgálnak a sötétben. A golfozás elég menő dolog itt, nekem is volt szerencsém kipróbálni, valószínűleg nem leszek egy Tiger Woods. :)

Most hirtelen csak ennyi minden jutott eszembe. Köszi mindenkinek, aki nyomon követi a kis blogomat.

A bejegyzés trackback címe:

https://dublinlife.blog.hu/api/trackback/id/tr254075158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása